Om mig

Jag som skriver heter Sophia Lindgren och bor i Stockholm. Mitt intresse för skönhet och vad man kan göra för att på bästa sätt ta hand om sitt utseende har funnits sedan tonåren.

Redan i 15 års åldern började jag samla på tidningsurklipp om hälsa och skönhet, jag har läst böcker om Aloe Vera, gått kurser och läst böcker i personlig utveckling, hormonell obalans, med mera. Jag tror på långsiktighet och balans i livet, att ta små steg i taget, inte jojobanta, hårdträna, eller att bli allt för extrem åt något håll.  

Med åren har jag utvecklat frozen shoulders i båda axellederna, vilket fått mig att vilja lära mig mer om hälsa, träning och vad kroppen försöker säga till mig.

Att stressa, förlora kontakten med sitt inre och tappa bort sina drömmar leder till att vi mår sämre. Jag har själv mått dåligt under delar av mitt liv på grund av just oförmåga att lyssna till min egen kropps signaler.

Ur ett holistiskt perspektiv (som är ett intressant perspektiv) behöver vi ta hand om både ande, kropp och själ. Våra kroppar är komplexa. Glömmer vi att ta hand om en av delarna påverkar det de andra två. När kroppen mår dålig eller blir sjuk bör vi lyssna på vad den försöker förmedla till oss.
Kroppen har en enorm förmåga att läka sig själv och hålla sig frisk. Den strävar alltid mot balans och hälsa. Får den tillräckligt med näring, motion och återhämtning, både mentalt och kroppsligt, så vill den samverka med oss.

När kroppen signalerar symtom som smärta, feber, infektioner, inflammation med mera vill den säga oss att något är fel och att vi behöver göra vissa förändringar. Jag har förstått det nu.

Vägen till en bättre hälsa börjar först och främst med viljan. Och att den viljan är så pass stark att du är villig att betala priset och göra en del uppoffringar med dina inrutade (o)vanor.

Hur vi sen väljer att göra förändringarna för att få en hälsosammare livsstil är snarare viktigare än exakt vad vi gör och det viktigaste av allt varför vi gör det? Mitt varför är helt enkelt för att jag vill förvalta och underhålla det bästa jag fått, nämligen livet som är en gåva samt inspirera andra att hitta sin väg till bättre hälsa.


Att ge och få kärlek, känna glädje i stort som smått
och skratta, helst varje dag
är en oerhört viktig vitamin
för livet 


Sedan september 2019 lever min man och jag tillsammans med en liten chihuahua. Denna lilla hund tillför så oerhört mycket glädje och skratt till vår familj. Dessutom få han oss att röra mer på oss eftersom han behöver promenader varje dag.

Att ge och få kärlek, känna glädje i stort och smått och skratta helst varje dag är en oerhört viktig vitamin för livet.

Min tro på en kärleksfull Gud som hör när jag ber och som har omsorg över mig och mina närmaste är en stor trygghet för mig. Hos Gud och min familj hämtar jag min kraft.

Sedan 2010 arbetar jag i en organisation som varken har med hälsa eller skönhet att göra. Arbetsuppgifterna varierar, men sker mest stillasittande framför datorn dagarna i ända. I arbetsuppgifterna ingår att arbeta med text och bild som webbskribent och enhetsredaktör.

Med det sagt vill jag betona att jag inte är utbildad hälsopedagog eller liknande, utan fortfarande enbart en lekman på jakt efter en mer hälsosam livsstil.

Jag har varit återförsäljare av Forever Livings skönhets- och hälsoprodukter sedan 2007 och fram till idag har jag samlat på mig ett antal favoritprodukter från Forever Living som jag inte vill vara utan. Om dessa produkter berättar jag mer om i bloggen.

I bloggen Skönhet och hälsa by Sophia skriver jag om ämnen som inspirerar mig extra mycket som antiinflammatorisk kost, som jag tror på och vill praktisera mer. Detsamma gäller läran om vitaminer och mineralers betydelse för kroppen eller varför man ska satsa på ekoprodukter som kött, fisk samt grönsaker, naturliga skönhetsprodukter, huskurer med mera.  

Jag hoppas att mina inlägg, recensioner och tips kommer att inspirera och intressera dig som läsare.

Vänliga hälsningar 
Sophia

info@skonhetochhalsabysophia.se